Stagiaire Neeke deelt haar stage-ervaringen!

Een kijkje achter de schermen: Stagiaire Neeke deelt haar stage-ervaringen!

Neeke studeert voor onderzoeker van de leefomgeving in de wereld van water, aarde en klimaat, en zij bevindt zich in haar laatste jaar van de opleiding aan het MBO Life Sciences in Leeuwarden. Neeke loopt alweer een aantal weken stage bij MORV adviseurs. En op de terugkomdag van haar studie heeft onze stagiaire Neeke haar stage-ervaringen met haar medestudenten gedeeld! En speciaal voor deze terugkomdag heeft ze twee prachtige illustraties gemaakt! Maar wij zijn ook wel benieuwd naar de ervaringen van Neeke!

Wat was het meest uitdagende moment tijdens je stageperiode?
Het meest uitdagende moment was het moment dat ik zelfstandig aan het werk mocht gaan. Dat betekent dat ik zelf de benodigde gegevens moest gaan verzamelen, wat vereiste dat ik zorgvuldig te werk moest gaan. Een ander uitdagend moment was tijdens een bodemonderzoek, waarbij mijn stagebegeleider mijn zelfstandig liet werken en ik de werkmethode mocht gaan bepalen, de locaties voor de grondmonsters mocht selecteren en alle informatie mocht ik verwerken in de veldcomputer. Onder “streng” toezicht van mijn stagebegeleider natuurlijk.

Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd tijdens je stage?
Het belangrijkste leerpunt voor mij tijdens deze stage is het ontwikkelen van verantwoordelijkheidsgevoel. Ik heb geleerd dat het niet erg is om fouten te maken, omdat dit juist een kans biedt om te leren en te groeien.

Welke werkzaamheden doe je het liefst? Wat vind je het leukst aan deze stage?
Mijn voorkeur gaat uit naar de veldwerkdagen buiten, waar ik actief bezig kan zijn. Echter, ik waardeer ook de mogelijkheid om op kantoor de verzamelde gegevens te verwerken en te analyseren.

Waarom zou je MORV aanbevelen bij andere stagiaires?
Ik zou MORV zeker aanbevelen aan andere stagiaires vanwege de fijne werkomgeving. De sfeer bij MORV is zeer positief en collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam. De afwisseling tussen veld- en kantoorwerk zorgt voor een boeiende en leerzame ervaring. De afwisseling van opdrachten zorgt ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is!